![]() |
Dark Tranquillity |
Yanıt Yaz
|
Sayfa 123 4> |
| Yazar | |
eran
Kurucu
Kayıt Tarihi: 12 Nisan 2004 Konum: Virgin Islands Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5265 |
Alıntı Cevapla
Konu: Dark TranquillityGönderim Zamanı: 30 Eylül 2004 Saat 13:50 |
|
Çoğu kişinin aksine kendilerini Haven albümü ile tanıdım. Tahmini 2000'in sonları. Süper bi albümdü benim için bütün arkadaşlara dağıttım neredeyse ve dağıtırkende diğer albümlerini edindim. Haven sonrası elime geçen ilk albümü The Gallery'idi. Dinlerken yerlere yattım albümü. Haven'a göre daha saf bir albümdü. Elektronik öğeler yoktu. günlerce tek bu albümü dinlediğim olmuştu. Gel zaman git zaman diğer albümlerini edindik. Gözüme çarpan grubun elektronik öğelere yer vermeye başlaması Projector'de başlamış. Efektler felan. Ha bence güzel olmuş ve böylede gidiyor. Ayrıca grubun bütün albümlerinde her biri farklı farklı ruh halleri barındırıyor. Gerçekten böyle bunlar ilk enstürmanlardan sonra liriklerden anlaşılıyor. Vokalin tarzını belirlemek gerçekten zor. Brutal vokal denemez, screm de denemez. İki tarzı karıştırıyor. Karşına kimliği belirsiz hırçın kinli bir vokal tarzı çıkıyor. Belkide bu bir +'dır. Tek düze değil clean vokalde yapıyor ama yeterli bulmuyorum. Bazı albümlerde hatun vokal var. Davulcunun kardeşi yada kız arkadaşıydı öyle hatırlıyorum ama female vokal en son projectorde görüldü. Grup eywallahından isveç death metali yapıyor ama tarzın dışında kokularda alıyorum. Fazlaca melankolik ve bunalım parçaları var. Tek tür ile kısıtlı değiller deneysel çalışmalar bolca var albümlerinde. Sevdiğim albümleri ise; 1- The Gallery diğerlerini fazla sallamıyorum ama Skydancer'da bi baş yapıt. Oldschool hoş ve fazla kasıntı olmayan bir albüm. Yer yer crossover tadı veriyor. Diğer albümlerini ise ne çok severim ne de az. Genelde parça parça dinlerim onlardan. Of Chaos And Eternal Night ep sinde mesela Away, Delight, Away diye bir parça var. Süper la parça :) Grubun ise unique parçaları var. Albüme girememiş parçalar felan. Eğer yabancı compilation'ları kontrol ediyorsanız bilirsiniz bir sürü parçaları yayınlandı D.T'nin ama hiç tahmin etmiyorum dinlediğinizi ama kafanıza takmayın çünki yeni albüm çıktı eski yayınlanmamış parçalar yayınlandı. Grubun yayınlanmamış parçalarından en sevdiğim Exposure. Dünyanın en büyük firmalarından olan Century Media etiketli bir compilationdan çıkmıştı parça. In The Eyes Of Death 3'de. Hastalıklı gaz ve korkunç bir müzik. Bence Dark Tranquillity'in en iyi parçası ama hiç bir albümde yer alamamış. Yazık diyorum va kafanıza sokim diyorum sayın okuyucular. |
|
|
ellaam!
|
|
![]() |
|
kaizz
Üye
Kayıt Tarihi: 12 Nisan 2004 Konum: Neutral Zone Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1104 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2004 Saat 14:07 |
|
eline sağlık ellaam.. bende haven'a kadarki her bir şeyleri varmış demolar falan dahil. abandım şimdi. konsere kadar yalayıp yutanzi.. scream & brutal melezi vokale in flames'de de rastlıyoruz öyle değil mi sevgili melodik death dostları?
|
|
![]() |
|
eran
Kurucu
Kayıt Tarihi: 12 Nisan 2004 Konum: Virgin Islands Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5265 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2004 Saat 14:35 |
|
Yok in flames direkt scream
|
|
|
ellaam!
|
|
![]() |
|
deathrow
Üye
Kayıt Tarihi: 09 Ağutos 2004 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 189 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2004 Saat 15:03 |
|
Arkadaşın demek istediği sanırım şu idi. Mikael Stanne insanı güzel insan In Flames 'in ilk albümünde vokal görevini üstlenen şahıstır. Aynı şekilde Mikael Stanne Dark Tranquillity 'nin ilk albümünde gitardaydı ve vokalde ise şu an ki In Flames solisti Anders Friden bulunmaktaydı. Sonra Anders In Flames 'e geçti ve gitardaki Mikael ise vokale geçerek bugünkü oturmuş kadroyu oluşturdular.. Evet.. Gelelim grup hakkında ki söylemlerime.. Bu grup benim Death Metal 'e başlamamı sağlayan, daha doğrusu "sert müziğe" başlamamı sağlayan ve uzun yıllar boyunca en sevdiğim grup olma şerefini hakkıyla kazanan ve yürüten gruptur. Mp3 lerle başladığım için şu albümle başladım diyemeyeceğim. İlk olarak "Lethe" diye bir parça önerdiler bana. Buldum ve indirdim. İnanılmaz güzeldi ve tüyleri diken diken ediyordu. Biraz araştırdıktan sonra Türkçe mealini buldum bu parçanın. Ve aslında parçanın güzel bir parça olmadığını anladım. Çünkü parça inanılmazdı. Gerçekten sözler muhteşemdi. Eskiden dinlerken diken diken olan tüylerin yanına şimdi birde yaşlanan gözler eklenmişti!... Lethe 'yi günlerce sabah akşam dinlediğimi bilirim.. Benimde en sevdiğim albüm tabiki (sırf Lethe 'yi içinde barındırması bile yeter) The Gallery... Sonrasında parçalarını birer birer incelersek daha güzel bir albüm olduğuna kendimizi neredeyse ikna edeceğimiz The Mind' I albümü gerçekten klasik bir albümdür. Bu albümdeki Hedon, Insanitys Crescendo gibi parçalar klasikleşmiş Dark Tranquillity parçalarındandır. Peşine son albüm Damage Done albümünü ekleyebiliriz. Bu albümdeki vokaller özel bir parantez istiyor bence. Bildiğiniz üzere bundan önceki iki albümde vokalde iyice yumuşama olmuştu ve hatta bazı bazı boku çıkmıştı. Ama bu albüm tamamiyle vokaliyle "dönüş"ü simgeliyor bence.. Tekrar o agresif "garip" vokal. Gerçekten kendinizi kaptırınca korkmanız mümkün.. :P Sonrasında ise Projector, Skydancer ve Haven albümlerini sıralayabiliriz. Skydancer albümünde başta da belirttiğim gibi In Flames solisti Anders vokalde görev almıştır. Vokal çok seri ve çok hızlı bu albümde. Şimdi ki Anders ile kıyasladığımızda aklımız yerinden fırlayacak gibi oluyoruz ehehe Bu albümde Shadows Duet adlı bir parça var ki tamamen destan vari bir parça. Bu parçada Anders ile Mikael düet yapmışlardı ve baya güzel bir parçaydı. Genel olarak grubun sözlerine baktığımızda bir çok mitolojik sözlere rastlıyoruz. Bunlara en basit örnek olarak Lethe'yi ve Hedon'u gösterebiliriz. Lethe yunan mitolojide unutma tanrıçasıdır. Ve Hades 'te ki ölüler şehrinde ki nehrin adıdır. İnsanlar öldükten sonra bu nehirden geçerler ve geçmişte yaşadıkları tüm acı tatlı hatıraları unuturlar... Bu parçada ayrıldığı sevgilisini Lethe ile özdeşleştirmiş sayın Mikael abimiz. Ellerinden öperim kendisinin. Eklemek istediğim birşey var ki bu çok önemli. Bu grup kesinlikle bir konser grubu bir performans grubu değil. Çok büyük umutlarla gitmeyin konsere, benden bir tavsiye.. :) Bir zamanlar en sevdiğim gruptu ama şu an yerini Hypocrisy 'ye kaptırdı.. Ama hala daha en sevdiğim gruplar arasındadır kendileri. Hörmetlerimi sunuyorum bu insanlara... :) |
|
![]() |
|
Frosty
Üye
Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2004 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 41 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2004 Saat 20:28 |
|
Valla oldum olası The Gallery albümünü sevmemişimdir hatta bu yüzden çok da dışlanmışımdır Ben en çok Haven albümlerini severim,kalitelidir hoş gruptur fakat sıktı artık.Yeni bir albüm görmek istiyorum artık. |
|
|
Just a loaded gun
A symbol of my life... |
|
![]() |
|
Sanctuary
Üye
Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2004 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 734 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2004 Saat 03:23 |
|
bende ilk haven albümüyle tanımıştım bu grubu sonra bunu the mind's eye takip etti ve hastası oldum ve daha sonra da gallery...
yani herkes gider mersine, biz gideriz tersine misali ![]() 6 ekim 2001 tarihi güzel bir anıydı, sıra 4 aralık'ta inşallah bir aksilik olmazsa... Düzenleyen WAshbuRN |
|
![]() |
|
WoLoLo
Üye
Kayıt Tarihi: 12 Nisan 2004 Konum: Cuba Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1228 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2004 Saat 10:07 |
|
En sevdiğim albümleri Projector. Zaten ondan sonrası pek hoşuma gitmedi.
The Mind's I ve The Gallery diğer sevdiğim albümleri. |
|
|
yaaaaaa
|
|
![]() |
|
Legion
Yönetici
Yönetici Kayıt Tarihi: 24 Mayıs 2004 Konum: Zimbabwe Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3479 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2004 Saat 15:58 |
|
Ben Damage Done çok seviyorum..Diğerlerinden daha farklı bir sound..Ama daha güzel..
|
|
![]() |
|
Layne_Staley
Üye
Kayıt Tarihi: 17 Ağutos 2004 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 10 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2004 Saat 18:09 |
|
The Mind's I ile benim gönlümü fetetmiş grup :D Aslında bu adamlarla ilk tanışmam çok komikti... Adamlar hakkında hiçbir fikrim yoktu ama 2. el cd alırken adam imzalı olduğunu söyleyince heyecanlanıp bilmesem de almıştım :D gerçi sonradan çok hoşuma gitti... Sonradan Haven ve Projector u falan da dinledim ama sankim Stanne ye pek yakışmıyor clean vokaller... |
|
|
"Ölümün Olduğu Yerde Daha Ciddi Ne Olabilir Ki?"
H.P.Lovecraft |
|
![]() |
|
Sanctuary
Üye
Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2004 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 734 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2004 Saat 19:41 |
|
yakışıyor da beğenine göre değişir...
|
|
![]() |
|
Free
Guest
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2004 Saat 20:41 |
|
Güzeldir. Monochromatic Stains'dir.
|
|
![]() |
|
DeLi
Üye
Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2004 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 482 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2004 Saat 23:36 |
|
Geliyorlar!!! 5-6 Aralık ya da ona yakın bir zamanda
|
|
|
Oooh Majesty
Your kingdom is lost And ruins remind of your time Run, run, run Behind Run, run |
|
![]() |
|
Sanctuary
Üye
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2004 Saat 04:46 |
|
4 aralık istanbul (bronx), 5 aralık ankara (saklıkent)...
elektrikler gelirse ankaralılar da coşacak ![]() |
|
![]() |
|
DeLi
Üye
Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2004 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 482 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2004 Saat 14:43 |
|
Bir daha öyle bir olay olursa saklıkentte sanırım faica çıkar iyiki istanbuldayım |
|
|
Oooh Majesty
Your kingdom is lost And ruins remind of your time Run, run, run Behind Run, run |
|
![]() |
|
SoulForged
Üye
Kayıt Tarihi: 09 Mayıs 2004 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 85 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2004 Saat 18:41 |
|
Biletler çıktı mı piyasaya acaba 1 ay kaldı şunun şurasında.. kaçmaz . Bana göre en iyi albümü Skydancer kimse bahsetmemiş ama daha melankolik daha güzel riffler bence |
|
![]() |
|
Sanctuary
Üye
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2004 Saat 20:55 |
|
In Flames'ten Anders Friden vardı o albümde ve Crimson Winds ve özellikle A Bolt Of Blazing Gold şarkılarına hastayım...
|
|
![]() |
|
ChuckY
Üye
Kayıt Tarihi: 28 Haziran 2004 Konum: Sweden Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 61 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2004 Saat 23:08 |
|
bu arada d t nin yeni e p den bi sarkı yı dinleme sansım oldu..cidden inanılmazzz:)
|
|
|
Satılık Dunyanın Sahte Insanları.....
|
|
![]() |
|
Sanctuary
Üye
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2004 Saat 01:20 |
|
anlatın bakalım "character" albümü nasıl ?
|
|
![]() |
|
almighty
Üye
Kayıt Tarihi: 12 Nisan 2004 Konum: Svalbard Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1047 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2004 Saat 23:04 |
|
evet bütün albümü dinledim ben de. bence çok sağlam bir albüm olmuş, dtciler zaten alacak ama bütün melodikcilere tavsiemdir.
|
|
|
|
![]() |
|
Sanctuary
Üye
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2004 Saat 23:22 |
|
alın abicim pişman olmayacaksınız, benim boynum ağrıyor...
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 123 4> |
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |