Rockinside Rock & Metal Müzik Forumu Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Müzik Inside > Heavy Metal, Progressive,Glam, Hard Rock
  Aktif Konular Aktif Konular
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Rockinside Radyosu Yeniden Sizlerle. Dinlemek için Tıklayınız

Lordi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mayhem666 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1029
  Alıntı mayhem666 Alıntı  Yanıt YazCevapla bullet Konu: Lordi
    Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2007 Saat 14:22
Lordi

Grup; yaratıcısı, beyni, şarkı sözü yazarı ve vokalisti Lordi (The Hulk of Hell) tarafından kuruldu.. Ortalıkta manyak gibi gezinen bu grubun diğer elemanları ise; Amen “The Living Dead” (gitar/vokal), Enary “Mistress Pain” (klavye/vokal), Kalma “Kalmageddon” (bas gitar/vokal) ve Kita “Jaws of Death” (bateri/vokal)..

Lordi’nin kuruluş hikayesi bundan on sene öncesine dayansa da grubun ilk albümünün çıkışı 2002 senesinin yazını buldu. “Would You Love a Monsterman?”, Finlandiya’da kısa sürede hit olurken video, single, radyo gibi tüm listelerde hızla yükselmekteydi.. “Monsterman, grubu insanlara tanıtmak için en iyi yoldu. Çok basit ve etkili bir şarkıydı..” diyor Lordi.. Prodüktörlüğünü T.T. Oksala’nın, miksajını ise Kevin Shirley’in yaptığı ilk Lordi albümü “Get Heavy” 1 Kasım 2002’de gün ışığı gördü..

“Rock müzik oldukça ciddi ve sıkıcıydı. Biz rock’ı tekrar eğlenceli hale getirmek istedik. O yüzden baştan sona son sürat bir albüm yapmak istedik.” Diye açıklıyor Lordi grubun manifestosunu..

“Biz her şeyden çok güçlü melodilere inanıyoruz. Eğer müziğimiz bazı insanlara 80’leri hatırlatıyorsa, bu grubun hard rock ve kendi eşsiz müziğinin karışımının sonucudur. Geçtiğimiz yıllarda güçlü melodiler rock müzikte oldukça eksikti. Belki grubu bir araya getiren de bu eksikliği giderme ihtiyacıydı. Bütün dünya Lordi’ye hazır olana kadar beklemek zorundayım..”

Dünyanın artık Lordi’ye hazır olması bir yana, dünya artık Lordi’nin ne yapacağını nefesini tutmuş bir halde bekliyordu. “Get Heavy” Finlandiya listelerinde ilk 5’teki yerini koruyup platin albüme doğru giderken “Devil Is a Loser” listelere bomba gibi düştü. Grup dünyadaki tepkileri değerlendirirken, bütün dünyanın Lordi’yi fark etmesi sadece an meselesiydi. Bir bilgenin de söylediği gibi, dünyada zamanlaması doğru bir fikirden güçlü hiçbir şey yoktu..

Lordi tamamen müzikten ibaret görünse de aslında grup için her şey müzik değildi. Lordi’nin sahne tecrübesi, inanılmaz ışık şovları ve sahnede görünen enstrümanlı canavarlar grubun kimliğini görsel olarak da ortaya koyuyordu..

“Sahnedeyken dekor, konsept ve grup öylesine bütünleşiyor ki..”

“Konsere sadece bir grubu dinlemeye gelmiyorsunuz, grubu görmeye geliyorsunuz. Öteki türlü oturun evde CD’nizi dinleyin.. Biz alandaki kalabalığı bir dakika bile sıkmamak için uğraşıyoruz. Her zaman görecek, duyacak, tecrübe edinecek bir şeyler vardır. Freddy Krueger’i elinde gitarla sahnede hayal edin, o zaman konsepti anlayacaksınız” diyor Lordi ve ekliyor; “Aslında bu benim her zaman izlemek istediğim sahne şovu.. Kendimi sahnede çalarken izleyemem ise büyük utanç..

diskografi;

2002 - !.Rockinside Uyarı.! Linkleri Görebilmek için Giriş Yapınız yada ÜYE OLUNUZ.o_O
2004 - !.Rockinside Uyarı.! Linkleri Görebilmek için Giriş Yapınız yada ÜYE OLUNUZ.o_O
2005 - !.Rockinside Uyarı.! Linkleri Görebilmek için Giriş Yapınız yada ÜYE OLUNUZ.o_O
2006 - !.Rockinside Uyarı.! Linkleri Görebilmek için Giriş Yapınız yada ÜYE OLUNUZ.o_O

Yukarı Dön
kristian Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Gönderilenler: 245
  Alıntı kristian Alıntı  Yanıt YazCevapla bullet Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2007 Saat 14:27
Bu grubu dinlemiyorum neden diye sorarsaniz Boyle guclu gorunumlu
gruplarin cok Saglam olmasada solo gitaristlere ihtiyaci oldugunu
dusunuyorum. Bu nedenle en azindan ben dinlemiyorum. bastan sona
parcalarda soz duymak hosuma gitmiyor.

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Alıntı mayhem666 Alıntı  Yanıt YazCevapla bullet Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2007 Saat 23:26
valla haklısın kardeşimde ben sanırım sözlerine vuruldum adamların hardrock heleluja nın sözlerini çevirdiğimde çok hoş sözler çıkıyor ortaya
Yukarı Dön
zed_x Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1459
  Alıntı zed_x Alıntı  Yanıt YazCevapla bullet Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2007 Saat 23:42

Söz konusunda Nevermore'un üstüne tanımam arkadaş,Warrel Dane.Adam hem tenor hemde öğrenebildiğim kadarıyla edebiyatçı Gerçi türler filan farklı neyse..

Lordi'yi çok fazla sevmememe ve o kadarda ahım şahım bulmamama rağmen bir konuda takdir ediyorum.Adamlar gayet s*kimden aşşağısı Eurovision diyerek o kadar ağır ve zor makyajlarla sahneye çıkıp çatır çatır çaldılar ve bizim ''SüperStar'' la birlikte birçok ülkenin şarkıcısına ''NAH!'' çektiler bi bakıma.Finliler biz geliyoruz demişlerdi zaten,yanlış hatırlamıyorsam Lordi'den bir sene öncede Heavy/Power tarzı bir grupla çıkmışlardı.

Not:Türkçe'de cümleye olumsuzluk hali katmak amma zor lan.sevmememe,bulmamama... hay a.k

dışarı da olan şeyleri foruma yansıtmamayı öğrenene kadar rockinside.com dan banlıyım
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Alıntı mayhem666 Alıntı  Yanıt YazCevapla bullet Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2007 Saat 15:20

zor işte türkçe

lordi bir bakıam dediğini yaptı olay bir de şöyle gelişiyor live peformans öncesi bunlar dan biri wc ye girmiş kostümlerle sanırım şu mumya kıyafeti olandı adamın biri bir görmüş bunu direkt toz  wc sini etmeden çıkmış dışarı herif kamera arkasından sibel tüüzn anlatmıştı

Yukarı Dön
blind_guardıan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1
  Alıntı blind_guardıan Alıntı  Yanıt YazCevapla bullet Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2010 Saat 22:00
ac-dc gibi çalıyolar ama söliyiş tarzları farklı.en çok sevdiğim gruplardan biri.sert olmaması sevdiğim bir yanı.
Yukarı Dön
Megarock Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Gönderilenler: 2
  Alıntı Megarock Alıntı  Yanıt YazCevapla bullet Gönderim Zamanı: 14 Mart 2010 Saat 14:38
ben bu grubu dinlemeye yeni başladım en iyi şarkıları hangileri sizce önerdikleriniz varsa söyler misiniz?? :)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 9.03
Copyright ©2001-2007 Web Wiz