![]() |
Şebnem Ferah |
Yanıt Yaz
|
Sayfa 123 6> |
| Yazar | |
mayhem666
Üye
Kayıt Tarihi: 09 Eylül 2004 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
Alıntı Cevapla
Konu: Şebnem FerahGönderim Zamanı: 17 Aralık 2004 Saat 14:37 |
|
12 Nisan 1972 yılında Yalova'da doğdu. Kırmızı elbiseler giyerek mahallede şarkılar söyleyen Şebnem Ferah'ın müziğe olan ilgisi küçük yaşlarda başlamış. Şebnem'in müzikle tanışmasında ailesinin çok büyük rolü olmuş. İlk okulda enstrüman ve solfej dersleri almaya başlamış. Şebnem'in ailesinde hemen hemen herkes müzikle içiçe ve evin her köşesinde enstrüman olduğu için müzik konusunda bilgili ve hazır olarak atılmış piyasaya. İlk okul yıllarında mandolin kursu alan Şebnem okul orkestrasında da solistlik yapmış ve bugüne dek hayatını müzikle bağdaştırmış. Liseyi Bursa Gemlik'te "Özel Namık Sözeri Lisesinde " yatılı bir öğrenci olarak okumuş ve bu dönemler Şebnem'in kendisini tanımasına , tek başına ayakta kalmasına yardımcı olmuş. Şebnem'in okul orkestralarında başlayan bu serüveni daha sonra küçük topluluklarla devam etmiş. Lise zamanlarında " Pegasus " adlı grubuyla beraber çalışan ama kafasında bir kız grubu hayali olan Şebnem , 80'lerin ortasında Bursa'da açılan bir stüdyo sayesinde Sedat abisiyle tanışmış ve bu hayalini 1988 yılında kurduğu "Volvox" grubuyla gerçekleştirmiştir. Müzik uğruna " Odtü Ekonomi " Bölümünü 2. sınıftan terk etmiş ve daha sonra İstanbul'a gelince " İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili Ve Edebiyatı " bölümüne kaydolmuş. 1994 yılında " Volvox " grubunun dağılması sonucu Şebnem Ferah bireysel çalışmalarına başlamış. Rahmetli sanatçımız Onno Tunç ve Sezen Aksu'nun keşfi sonucu Underground ortamdan daha Ferah bir ortama kavuşmuş. Daha sonra " 15 Kasım 1996 Cumartesi " günü " KADIN " adlı ilk solo albümünü çıkardı. İlk videosunu " Vazgeçtim Dünyadan " adlı parçasına çeken Şebnem , Rock müzik piyasasını yeni bir döneme soktu. Çıkışıyla büyük bir sansasyon yarattı. Gerek kaset satışları gerekse video klibiyle uzun süre listelerde bir numara olarak boy gösterdi. Daha sonraları " Yağmurlar " , " Bu Aşk Fazla Sana " ve " Fırtına " adlı şarkılarına klip çekti. İlk konserini " 04 Nisan 1997 " de " İzmir Ege Üniversitesi " nde verdi ve büyük bir kalabalığa yaklaşık 6000 kişiye unutulmayacak dakikalar yaşattı. İzmir'deki konserin ardından Türkiye'nin çeşitli yerlerinde konserlerine devam etti ve bu konserlerin yanı sıra düzenli bar programları da yaptı. Tabii ki Şebnem`in yaşadığı çok büyük acılar da oldu. 1998 yılında Ablası Aycan Ferah`ı yitirdi. Üzüntülü bir dönemin ardından 2.5 yıllık bir aradan sonra " 24 Haziran 1999 Perşembe Günü " ikinci albümünün ilk klibi " Bugün " müzik kanallarında boy göstermeye başladı ve tarih " 30 Haziran 1999 Çarşamba " yı gösterdiği zaman " Artık Kısa Cümleler Kuruyorum " adlı ikinci albümünü yine sansasyonlu bir şekilde bizlere sundu. İlk albümünde olduğu gibi ikinci albümünde de İskender Paydaş ve Pentagram ekibiyle çalışan Şebnem yine herkesi üzerine yoğunlaştırdı. Çok samimi sözlerin üzerine sarılmış etkileyici melodiler yine hafızamıza kazınacak ve aklımızdan asla silinmeyeceklerdi. Albümün ikinci videosu " Artık Kısa Cümleler Kuruyorum " şarkısına geldi , klibin yönetmenliğini Hakan Yonat yaptı.
İkinci albümün ardından yine araya uzun bir stüdyo dönemi girdi. Bu arada acılar Şebnem`in peşini bırakmadı. 1999 yılında meydana gelen 17 Ağustos depreminde Babası Ali Ferah`ı yitirdi. Acılarını hafifletmek ve yeni şarkılar üretmek için müziğe daha da sıkı sarılmayı tercih etti. Böylece " 03 Ekim 2001 " tarihinde " Perdeler " adlı üçüncü albümü yayınlandı ve yine büyük beğeni topladı. Bu sefer ki albümde Şebnem , İskender Paydaş ve Pentagram üyeleriyle değil de sahnede birlikte çaldığı müzisyenlerle çalışmıştı. Bu albümden ilk video , albümle aynı adı taşıyan " Perdeler " şarkısına çekildi. Klip, Türkiye standartlarının çok dışında ve oldukça güzel görüntüler barındırıyordu. Bu klipten kısa bir süre sonra " Sigara " şarkısı da , renkli cam da boy göstermeye başladı. "İki yıl aradan sonra , tarih " 12 Mayıs 2003 Pazartesi Günü " yeni albümünün ilk videosu " Ben Şarkımı Söylerken " müzik kanalarında dönmeye başladı. " 15 Mayıs 2003 Perşembe Günü " " Kelimeler Yetse " adlı muhteşem bir albümle Şebnem tekrar aramıza dönmüş oldu. İlk klibiyle kendinden oldukça söz ettirmeyi ve yine yeniden gündeme oturmayı başardı. Röportajlar , Tv programları derken kendini yoğun bir temponun içinde bulan Şebnem, bu yoğun temponun arasında albümünden 2 şarkıya daha video klip çekti.. Türkiye'nin bir çok şehrinde konserler verdi ve hala vermeye devam ediyor.." Albümlerinin dışında da Şebnem Ferah'ı pek çok farklı çalışmada görmemiz mümkün. Kimi şarkıcıya geri vokalleriyle , kimisiyle düet yaparak onlara eşlik etmiştir. Bunun yanı sıra bir çok sanatçıyla beraber yardım konserleri vererek pek çok faaliyette bulunmuştur.. Ayrıca Bülent Ortaçgil'e saygı albümünde bir Bülent Ortaçgil klasiği olan " Değirmenler " şarkısını da yorumlamıştır. Bu çalışmaların dışında ; " Little Mermaid " (Küçük Denizkızı) adlı çizgi filmde seslendirme yapmış ve soundtrackinde bulunan " O Dünyada " isimli şarkıyı seslendirmiştir. Toprak Sergen Ve Aydan Şener'in Oynadığı bir filmde ise , söz ve müziği Demir Demirkan'a ait olan " Ay Işığında Saklıdır " adlı şarkıyı seslendirmiştir. |
|
|
|
![]() |
|
creepgirl
Üye
Kayıt Tarihi: 16 Ağutos 2004 Konum: Australia Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 38 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2004 Saat 16:05 |
|
çok severim.sesinin güzelliği içinin güzelliği yüzüne yansıyor.tüm albümler var tek boş bir şarkı yok
|
|
|
ruh kanseri ...
|
|
![]() |
|
lilith
Üye
Kayıt Tarihi: 17 Haziran 2004 Konum: Czech Republic Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 827 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2004 Saat 18:41 |
|
teyzemden ve volvox zamanlarindan tanidigim "yagmurlar"i bi hirta satarak gozumden dusen, sonrasinda da liberal feminist tavirlariyla beni gicik eden, fakat lanet olsun ki sesine de hayran birakan pigme bir kadincik..
|
|
|
apo pantos kako daimonos
|
|
![]() |
|
savarain
Kurucu
Kayıt Tarihi: 12 Nisan 2004 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Gönderilenler: 1910 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2004 Saat 20:53 |
|
ilk albümün seviyesine bir daha asla ulaşamadı benim gözümde. şeboyu
hep sevdim, hep te seveceğim ama o "yağmurlar'ın, bu aşk fazla sana"nın
olduğu ilk albüm zamanları apayrıdır. lisenin de 2. sınıfındaymışım,
hey gidi günler :))
|
|
![]() |
|
mayhem666
Üye
Kayıt Tarihi: 09 Eylül 2004 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2004 Saat 10:55 |
|
+1 Kesinlikle kadın albümünün tadını bir daha yakalayamaz yakalayamayacakta zaten yeniden doğup gelsen çocuk kalır büyümezdim |
|
|
|
![]() |
|
Blood
Üye
Kayıt Tarihi: 26 Mayıs 2004 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 265 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2004 Saat 12:08 |
|
kesinlikle cok sevidigim hatta ileri gidip turkiyenin modern rock dalinda cikardigi en saglam yetenektir diyebilecegim bi insan sebo.. ama muzigine cok yazik etmistir, mainstream pop yapmaya baslayarak... tum albumleri var... ama ilk ikisinin yeri cok ayri bende... digerlerini oyle turkce biseyler dinlemis olmak icin dinliyorum sadece...
|
|
|
- sogukta acik havada isemek gibisi yoktur
- benim sevdigim kiz narin ve guzel, alimli; tezek kadar da dogal olabilmelidir - "pain is inevitable, suffering is optional" |
|
![]() |
|
Sounds Of HELL
Üye
Kayıt Tarihi: 05 Kasım 2004 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2004 Saat 15:33 |
|
Sesine, müziğine ve kendisine hasta olduğum bi hatun.Bütün şarkı sözlerinide kendi yazması onu benim gözümde olan değerini arttırıyor.Bütün albümleri var ve hepsinide sıkılmadan dinliyorum. ____________________________________________________________ _________ i hate everything about you |
|
![]() |
|
SeBNeMaNYaK
Üye
Kayıt Tarihi: 28 Aralık 2004 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2004 Saat 16:40 |
|
şebom benim yaa TR sınırLarındaki bir iLk bence o başka sı yok yok yok
|
|
www.cLubavriL.com (Gerçek Avril Fanları) |
|
![]() |
|
DeLi
Üye
Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2004 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 482 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2004 Saat 13:16 |
|
2. resimde sandra bullock'a benziyor
|
|
|
Oooh Majesty
Your kingdom is lost And ruins remind of your time Run, run, run Behind Run, run |
|
![]() |
|
mayhem666
Üye
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2005 Saat 10:32 |
|
o nerden çıktı şimdi
|
|
|
|
![]() |
|
savarain
Kurucu
Kayıt Tarihi: 12 Nisan 2004 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Gönderilenler: 1910 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2005 Saat 11:45 |
|
bence de benziyor.
|
|
![]() |
|
DeLi
Üye
Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2004 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 482 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2005 Saat 11:45 |
|
ne bilim dikkatli bakın fark edersiniz kesin
|
|
|
Oooh Majesty
Your kingdom is lost And ruins remind of your time Run, run, run Behind Run, run |
|
![]() |
|
alaydin
Üye
Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 11 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2005 Saat 09:58 |
|
güzel söylüyorr hee
|
|
|
EnGeL12
|
|
![]() |
|
DeLi
Üye
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2005 Saat 15:35 |
|
geçen sene konserine gitmiştim bahar festivalinde, eğlenceliydi..ama konserden sonra ve önce paso rammstein-du hast çaldılar |
|
|
Oooh Majesty
|
![]() |
|
koNn
Üye
Kayıt Tarihi: 17 Aralık 2004 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 19 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2005 Saat 20:17 |
|
walla 4 konserine gittim doyamadım
burdan yetkililere sesleniyorum şebnem ferahı daha çok izmirde görmek istiyoruz |
|
|
---<([db])>---
|
|
![]() |
|
tutankhamon
Üye
Kayıt Tarihi: 20 Ocak 2005 Konum: Armenia Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1930 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2005 Saat 15:41 |
|
bullock'a değil de daha çok bjork'a benziyo.
|
|
|
cananın camı kırılmış camcı gelmiş cam takmış
|
|
![]() |
|
mayhem666
Üye
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2005 Saat 17:21 |
|
ilk dinlediğimde fırtına şarkısında beni rock müziğin tam bir sertlik olduğunu gösterdi daha sonra bir dostumdan kazık yedim ve iyi gün dostlarım ı o o günden beri benim şarkım dedim
|
|
|
|
![]() |
|
onurtoprak23
Üye
Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2005 Konum: Solomon Islands Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 122 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2005 Saat 17:47 |
|
ben dinlemekten zevk alıyorum. Türkiye'de bu iş yapan en iyi kadın....
|
|
|
|
|
![]() |
|
Free
Guest
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2005 Saat 19:28 |
|
severim şebnem'i. hatta hasta olurum.
|
|
![]() |
|
sera
Üye
Kayıt Tarihi: 04 Ağutos 2004 Konum: Australia Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2005 Saat 22:30 |
|
türkiye'nin en iyi kadın vokali. yeni albümü bekliyoruz sabırsızlıkla.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 123 6> |
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |